Távhővezeték épül a Viktória utcában, a Berek utcában és a Krisztina téren


A PÉTÁV Kft. a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nkft. szervezésében és ütemezésében 50 százalékos európai uniós támogatást nyert az Új fogyasztók csatlakoztatása és szolgáltatói hőközpontok szétválasztása a pécsi távhőrendszeren elnevezésű projekt megvalósításához. A projekt azonosítószáma: KEHOP-5.3.1-17-2017-00008.

A fejlesztés során társaságunk 74, jelenleg még tömbhőközpontról ellátott épületben korszerű, önálló hőközpontokat hoz létre. Az új hőközpontok lehetővé teszik, hogy külön, az adott épület igényeinek megfelelő, egyedi szolgáltatást biztosítsunk, a fejlesztéssel egy korszerű, takarékos, egy-egy épület fűtési igényeihez igazodó technológia valósul meg.

A projekt keretében a kivitelezést végző TERRA-21 Kft. új távfűtési vezetékhálózatot épít ki a Viktória utcában, a Berek utcában és a Krisztina téren.

A munkálatok több ütemben zajlanak. Augusztus 11-től a jelzett területen a forgalmi rend megváltozik, kérjük, figyeljék a kihelyezett jelzőtáblákat. A lakók részére a behajtás és az épületek megközelítése folyamatosan biztosított lesz.

A munkavégzés ideje alatt a távhőszolgáltatást biztosítjuk, a lakókat előre fogjuk értesíteni az esetleges szolgáltatási szünetekről. A területet várhatóan december hónapban állítja helyre a kivitelező.

Köszönjük a lakók és a közlekedők megértését és türelmét!