Figyeljünk a melegvízmérőkre!


A lakásfelújítások és átalakítások során számos olyan helyzet adódhat, amikor valamilyen okból hozzá kell nyúlni a melegvízmérő helyekhez. Fontos azonban tudni, hogy a plombákat csak társaságunk szakemberei távolíthatják el, a plombák leszedésével ugyanis megszűnnek a mérés szerinti elszámolás feltételei.

Figyeljünk a melegvízmérőkre! képe

Kérjük ügyfeleinket, hogy a munkálatok előtt 3-5 nappal jelentsék be az ügyfélszolgálatunkon, ha szükségessé válik a melegvízmérő helyek átalakítása, beépítési helyzetének vagy helyének megváltoztatása. Az időpontegyeztetést követően munkatársunk a helyszínen díj ellenében leszedi a plombákat. Kérjük, a munka befejezését követően a lehető legrövidebb időn belül kezdeményezzék a plombák visszahelyezését. A plombák visszahelyezésére jogszabályi következmények nélkül 30 nap áll rendelkezésre. A visszahelyezés szintén költséggel jár.

Figyeljünk a melegvízmérőkre!

Ellenőrizze havonta a mérők állapotát,

  • ha a mérő áll (nem működik a melegvizes csap megnyitásakor),
  • nem leolvasható a számlap,
  • csöpög a mérő a csatlakozónál,
  • sérült a plomba,

jelentse be a hibát az ügyfélszolgálaton.

Ha olyan hiba történne, ami azonnali beavatkozást igényel, és a felhasználó kénytelen eltávolítani a plombát, azonnal jelentse ügyfélszolgálatunkon.

Tulajdonosváltáskor a leolvasás mellett ellenőrizzék a mérők működőképességét és a plombák állapotát is.

A meghibásodott vagy az adott évben lejáró hitelességű mérőket társaságunk ingyenesen kicseréli. Kivétel természetesen, ha a hiba szándékos rongálás következménye.

Mérőhely-felülvizsgálat alkalmával, ha munkatársaink plombasérülést, vagy plombasérülés nélkül a mérő beépítési helyzetének vagy helyének megváltozását állapítják meg, a helyreállítás költségein (újraplombálás, vízmérő csere stb.) túl pótdíj kiszabására kerül sor. 

Amennyiben az ügyfél nem teszi lehetővé a mérők éves leolvasását vagy hitelesítési cseréjét, akkor társaságunk jogosult a vonatkozó önkormányzati rendeletben meghatározott melegvíz-mennyiséget (32,4 m3/hó) számlázni.