Elkészült a kulcsfontosságú távhővezeték felújításának egy szakasza


Újabb szakasz készült el a Kertvárost északról ellátó, Lőtér utcai távhővezeték négy éven át tartó rekonstrukciójából. A társaságunk szakemberei átadták a Bókay J. utca és Nyárfa utca közötti vezetékszakaszt. Ezúton is köszönjük az érintett lakók türelmét.

Elkészült a kulcsfontosságú távhővezeték felújításának egy szakasza képe

A távfűtés a nagyvárosi környezetben elérhető fűtési módok közül mind gazdaságossági, mind fenntarthatósági szempontból a legjobb megoldás. Ehhez azonban megfelelő műszaki színvonalú berendezésekre van szükség. A PÉTÁV Kft. ezért évek óta folyamatosan korszerűsíti a pécsi távfűtés infrastruktúráját. Többek között zajlik a több épületet ellátó tömbhőközpontok korszerűbb, épületenkénti hőközpontokká alakítása és az elöregedett vezetékszakaszok cseréje.

Társaságunk szakemberei több éven át tartó, jelentős beruházással kicserélik a Kertvárost észak felől ellátó vezetéket. Az Északmegyer dűlő irányából, a vásártér mellett, a Móra F. utcától föld alatt érkező vezeték kiemelt fontosságú eleme a hálózatnak, hiszen az Árpádváros és a temető között futó szakasszal együtt közel húszezernyi kertvárosi otthon melegéért felelős.

A munkálatok 2020-ban kezdődtek, a régi, elöregedett vezetékeket korszerű, előre szigetelt vezetékekre cserélik le a társaságunk szakemberei. A napokban készült el az utolsó előtti, Lőtér utcai szakasz rekonstrukciója.

Bár munkatársaink igyekeztek mindent megtenni, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják a környéken élők mindennapjait, de nyilvánvaló, hogy egy ekkora volumenű, hosszú ideig tartó építési munka kényelmetlenségekkel is járt.

Társaságunk ezúton is köszöni minden érintett türelmét és együttműködő hozzáállását!

A felújítás 2023-ban a Lőtér utca 33-as szám és a Móra Ferenc utca közötti szakasszal fejeződik be. Az így modernizált hővezeték évtizedeken keresztül garantálja majd a kertvárosi lakások ellátásának biztonságát.