Vadonatúj bemutató hőközpont és élményprogramok az Erőművek Éjszakáján


Milyen érzés folyékony nitrogénnel kezet mosni? Lehet-e kézzel áramot termelni? Hány ember kell a több mint 30 ezer pécsi lakást melegítő környezetbarát távfűtés vezérléséhez? – többek között ezekre a kérdésekre tudhatják meg a választ, akik eljönnek a Távhőszolgáltatás Napja PÉTÁV-os programjaira az Erőművek Éjszakáján, október 27-én.

Vadonatúj bemutató hőközpont és élményprogramok az Erőművek Éjszakáján képe

A távfűtött lakásban élők számára természetes, hogy ha feltekerik a radiátorszelepeket, akkor néhány percen belül garantáltan meleg lesz. Városszerte otthonok és munkahelyek tízezreiben élvezhetjük ezt a kényelmet – köszönhetően a PÉTÁV-os szakemberek folyamatos munkájának és a külső szemlélő számára általában rejtve maradó, korszerű műszaki megoldásoknak.

Utóbbiak kerülnek egy napra reflektorfénybe október 27-én: bárki megnézheti közelebből városunk egyik legösszetettebb rendszerének a működését. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége idén is meghirdette az Erőművek Éjszakáját – amelyhez neve ellenére nemcsak a hőtermelő, hanem a hőszolgáltató társaságok is csatlakoznak országszerte, köztük a PÉTÁV Kft.

Társaságunk két izgalmas programot is kínál azoknak, akik felfedezéssel szeretnék tölteni ezt a péntek estét. A gyerekek Szász János interaktív Varázsóráján vehetnek részt – egy mindenkit megmozgató, játékos és egyben látványos fizikai kísérletsorozaton, ahol többnyire hétköznapi eszközök segítségével mutatjuk be és magyarázzuk meg a levegő, a hő és az elektromosság különféle jelenségeit. A program második részében pedig a pécsi távfűtési rendszer lesz a főszereplő: megnyílik a PÉTÁV vadonatúj bemutató hőközpontja. Ez a modern eszközökkel, frissen felújított rendszer nemcsak a cégközpont fűtéséért felelős, de élményelemekkel és információs tartalmakkal kiegészülve teljes képet ad a látogatóknak erről a fontos, de mégis kevesek által ismert közműrendszerről.

Az Erőművek Éjszakája valamennyi rendezvénye ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A PÉTÁV programjai 14:30-kor, 16:00-kor és 17:30-kor kezdődnek, jelentkezni az eseménysorozat hivatalos oldalán (https://eromuvekejszakaja.hu/jelentkezes/?eromu=450) lehet. A helyszín a társaság központi telephelye, ahová a vendégek a Tüzér utcai főportán keresztül tudnak belépni.