Forgalomkorlátozás lesz a 6-os úton


2020. szeptember 22.

Nagyszabású távhőfejlesztési munkák kezdődnek

A PÉTÁV Kft. a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nkft.-vel együttműködve 50 százalékos európai uniós támogatást nyert az Új fogyasztók csatlakoztatása és szolgáltatói hőközpontok szétválasztása a pécsi távhőrendszeren elnevezésű projekt megvalósításához. A projekt azonosítószáma: KEHOP-5.3.1-17-2017-00008. A támogatás összege 1 247 593 061 forint.

A projekt keretében a kivitelezést végző TERRA-21 Kft. új vezetéket épít ki a keleti városrészben.

A munkálatok miatt szeptember 28-tól a Zsolnay Vilmos úton, a volt Zsolnay Gyártól kezdődően egy 200 méteres szakaszon, a városba vezető (északi) oldalon egy sáv folyamatosan, további egy sáv részlegesen le lesz zárva. A városból kivezető oldalon folyamatosan csak egy sáv lesz járható a kivitelezés ideje alatt.

A lezárás előre láthatólag október 12-ig tart.

Szintén a projekthez kapcsolódó vezetéképítési munkák miatt szeptember 23-tól várhatóan másfél hónapig a Búzavirág utca Zsolnay Vilmos út és a Balassa utca közötti szakasza le lesz zárva, csak az ott lakók hajthatnak be.

A projekt keretében a környezetbarát és megújuló távhőrendszerre csatlakozik a Gyárvárosi Rendőrőrs, a Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium, valamint a Zsolnay Vilmos 111., 113., 117., 119. számú és a Komlói út 1. számú lakóépületek.

A kivitelezés előkészítését és ütemezését a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nkft. végezte.

Köszönjük a közlekedők megértését és türelmét!